اين موارد را رعايت كنيد تا پوكي استخوان نگيريد
باشگاه خبرنگاران نوشت: يك رژيم شناس و متخصص تغذيه درباره ۴ فاكتور اصلي موثر در پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان توضيحاتي داد.
نرگس جوزداني، رژيم شناس و متخصص تغذيه اظهار كرد: يكي از علل پوكي استخوان كمبود كلسيم و ويتامين D است كه ميتوان با داشتن يك رژيم غذايي مناسب از بروز آن پيشگيري كرد.
او افزود: متاسفانه در سالهاي اخير سرانه مصرف لبنيات به شدت كاهش يافته و سن پوكي استخوان به زير ۳۰ سال رسيده است.
جوزداني گفت: كلسيم، ويتامين D، روي و منيزيم به عنوان چهار فاكتور اصلي در پيشگيري از پوكي استخوان نقش دارند.
اين متخصص تغذيه بيان كرد: در بين لبنيات شير از كلسيم بيشتري برخوردار است. در يك ليوان شير ۲۴۰ ميلي گرم كلسيم وجود دارد. روزانه يك فرد بالغ بايد بالاي ۷۰۰ ميلي گرم كلسيم دريافت كند كه با مصرف با يك ليوان شير، ماست و پنير ميتوان اين مقدار كلسيم را در بدن تأمين كرد.
او افزود: طبق دستورالعملهاي درماني كشور با توجه به اين كه از طريق مواد غذايي نميتوان ويتامين D كافي بدن را دريافت كرد، هر فرد بزرگسال بايد ماهانه يك عدد قرص ۵۰۰۰۰ ويتامين D را مصرف كند.
اين متخصص تغذيه گفت: در مورد پوكي استخوان نكتهاي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه تنها با مصرف ويتامين D نميتوان از پوكي استخوان پيشگيري كرد، بلكه بايد به همان ميزان كلسيم نيز مصرف كرد. در واقع نسبت جذب كلسيم به ويتامين D يك به يك است بنابراين بايد ميزان دريافت ويتامين D و كلسيم برابر باشد تا به راحتي در ساختار استخوانها رسوب كرده و از پوكي استخوان پيشگيري شود.
جوزداني با اشاره به اين كه برخي افراد بر اين باورند كه ميتوان كلم را جايگزين مصرف شير و لبنيات كرد، گفت: اگر فردي بخواهد كلسيم يك ليوان شير را از طريق كلم دريافت كنند بايد حدود ۴ تا ۵ كيلو كلم استفاده كند كه نه تنها اين كار امكان پذير نخواهد بود، بلكه ميتواند آسيبهايي را براي فرد به همراه داشته باشد.
مقالات ديگر: كلينيك ترك اعتياد ستارخان
او گفت: افرادي كه به لبنيات به خصوص شير حساسيت دارند ميتوانند از شيرهاي كم لاكتوز و يا بدون لاكتوز، ماست، كشك و دوغ استفاده كنند.
اين متخصص رژيم درماني افزود: با توجه به اينكه در فصل تابستان قرار داريم بهتر است دوغ را جايگزين نوشابه كنيم كه ميتواند در سلامت استخوان و پوست نقش موثري داشته باشد و سبب تقويت سيستم ايمني بدن ميشود.
جوزداني بيان كرد: مصرف نمك و يا نوشابه بدن را به سمت اسيدي شدن ميبرد و ميتواند بر روي استخوان و پوكي استخوان اثر بگذارد.
او گفت: با توجه به اينكه ويتامين D تاثير مستقيمي در تقويت سيستم ايمني بدن دارد ميتواند از ابتلا به ويروس كرونا پيشگيري كند.