ضرورت تفسير دقيق راديوگرافي در درمان‌هاي فيزيوتراپي

۴۳ بازديد

شاهين گوهرپي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ايرنا افزود: معاينه بيمار بدون مشاهده تست هاي پاراكلينيك ممكن است فيزيوتراپيست را از مسير اصلي درمان خارج سازد و همانطور كه آزمايش هاي باليني، نوار عصب و عضله، سنجش تراكم استخوان داراي اهميت هستند، راديوگرافي نيز از ارزش بسيار بالايي برخوردار است.

وي اظهار داشت: راديوگرافي يا تصويربرداري از مهم ترين بخش‌ هاي پاراكلينيك است كه از طريق آن مي توان به نكاتي پي برد كه در معاينه باليني شايد امكان نداشته باشد و علاوه بر راديوگرافي ساده، سي تي اسكن و ام آر آي نيز جايگاه ويژه اي دارند. 

گوهرپي در مورد اينكه چرا يك فيزيوتراپيست بايد به خوبي بتواند راديوگرافي را بررسي كند، گفت: فرض بر اين است كه بيمار با تاريخچه تروماي گردن مراجعه كرده و راديوگرافي ساده چيزي را نشان نمي دهد، اما فيزيوتراپيست مجرب بايد شك به بي ثباتي مهره ها كند و تقاضاي تصويربرداري مجدد در وضعيت هاي ديگر را بدهد. 

وي افزود: تفسير دقيق كليشه هاي راديوگرافي، سي تي اسكن و ام آر آي براي فيزيوتراپيست ها بسيار مهم بوده و به برنامه ريزي درمان و گرفتن بهترين نتيجه درماني كمك خواهد كرد.

به گفته اين فيزيوتراپيست، راديوگرافي يكي از روش هاي تصويربرداري پزشكي است كه به كمك آن مي توان به نحوي درون بدن انسان را ديد و از اين طريق به تشخيص درست بيماري كمك زيادي كرد، اين تصويربرداري به وسيله تابش اشعه ايكس انجام مي شود.

وي افزود: اشعه ايكس از پوست و عضلات عبور كرده و به صفحه حساس برخورد مي كند. رنگ اين قسمت ها بعد از ظاهر شدن سياه ديده مي شود و برعكس، استخوان مانع عبور اشعه ايكس شده و آن نواحي بعد از ظاهرشدن سفيد ديده مي شود. به همين علت در يك عكس راديوگرافي بعضي استخوان ها كه متراكم تر و محكم ترند، سفيدتر و بعضي ديگر كمتر سفيد هستند.

به گزارش ايرنا، سالانه بيش از يك ميليون مورد راديوگرافي در كشور انجام مي شود و استفاده بي‌رويه از آن بي‌خطر نبوده و ممكن است در طولاني مدت فرد با مشكلاتي مواجه شود و البته اغلب، انجام بيشتر اين اقدامات پزشكي بر اثر چانه‌زني بيماران صورت مي گيرد.

بيشترين آمار درخواست هاي غيرمنطقي خدمات تصويربرداري پزشكي مربوط به سي‌تي اسكن مغز و راديوگرافي است و بيشتر بيماران ارجاعي به ام آر اي از سوي متخصصين مغز و اعصاب، داخلي اعصاب، ارتوپدها و گوش و حلق و بيني صورت مي گيرد و آماري كه در دنيا وجود دارد، بين ۲۵ تا ۳۵ درصد است.

مقالات بيشتر:فيزيوتراپي در منزل

رهگيري كرونا در كمپ‌هاي ترك اعتياد كنگاور آغاز شد

۵۱ بازديد

رهگيري كرونا در كمپ‌هاي ترك اعتياد كنگاور آغاز شد

كرمانشاه- رييس مركز بهداشت كنگاور گفت: اين مركز انجام تست سريع ويروس كرونا در كمپ‌هاي ترك اعتياد را در جهت رهگيري و كنترل بيماري كوويد ۱۹ آغاز كرد.

 

كاميار رستم آبادي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اجراي طرح كنترل بيماري كوويد۱۹ بصورت محله محور شهيد حاج قاسم سليماني، تيم رهگيري و مراقبت مركز بهداشت شهرستان كنگاور به كمپ ترك اعتياد سلطان آباد اعزام شد.

او افزود: با انجام ۳۵ مورد تست سريع كرونا، سه بيمار كوويد ۱۹ تشخيص داده شد كه بلافاصله اقدامات لازم براي آنها انجام شد.

رستم آبادي همچنين اضافه كرد: اين مركز در نظر دارد در هفته آتي از رانندگان تاكسي داخل شهري و كاركنان بانك ها كه مواجهه زيادي با مردم دارند نيز تست سريع كرونا بعمل آورد.

اين مسول ادامه داد: آموزش، يادآوري همراه با اطلاع‌رساني قوي به طور قطع تاثير مثبتي در كنترل و كاهش اين بيماري به همراه دارد چرا كه بايد بارها خطرات اين بيماري را به مردم بيان كرد و در واقع  باور آنان را اصلاح كرد، چرا كه اگر بدانند سلامتي‌ شان به جد در خطر است از حضور در دورهمي شب يلدا و آيين هاي عروسي و عزا اجتناب مي كنند.

وي اضافه كرد: همكاري ساير دستگاه هاي متولي امر براي نظارت بر رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي اصناف و جلوگيري از برگزاري آيين هاي مختلف اهميت بسزايي دارد و اين مهم بايد تا كنترل و مديريت كامل بيماري تداوم داشته باشد.

رستم آبادي ابراز ميدواري كرد كه با اجراي طرح شهيد قاسم سليماني و همكاري دستگاه هاي متولي امر بتوان اقدامات خوبي را در راستاي قطع زنجيره انتقال كرونا در شهرستان انجام داد.

تاكنون هزار و ۴۰۲ در كنگاور به ويروس كرونا مبتلا شده اند و از اين تعداد ۸۲ نفر فوت كرده و ۱۵ نفر نيز اكنون در بيمارستان بستري هستند.

 

شهرستان كنگاور در ۹۰ كيلومتري شرق كرمانشاه قرار دارد.

 

كمپ ترك اعتياد در شرق تهران

غربالگري كرونا بين معتادان متجاهرورامين/ فرماندار ورامين: معتادين ترك كرده به حال خود رها نشوند

۳۴ بازديد

فرماندار شهرستان ورامين گفت: امروز به واسطه تلاش‌هاي دولت و ارائه خدمات ويژه در كمپ‌هاي ترك اعتياد، شرايط مناسبي پيش روي افراد معتاد براي ترك اين بلاي خانمان سوز فراهم شده و تلاش مي‌گردد تا با راه‌اندازي مراكز اشتغال و ارائه تسهيلات و مشوق‌هاي لازم به صاحبان كار و صنايع در جذب اين افراد، زمينه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود.

 

به گزارش خبرگزاري فارس از ورامين، حسين كاغذلو فرماندار ورامين صبح امروز در ديدار با دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر شرق استان تهران كه در محل اين فرمانداري صورت گرفت اظهار كرد: اين كه از فرد معتاد به عنوان بيمار ياد مي‌شود به اين دليل است كه جامعه او را به حال خود رها نكرده و به واسطه حضور بدون درمان او، ديگر افراد مبتلا به اين بيمار نشوند.

 

وي گفت: اگر فرد معتاد درمان شده به حال خود رها گردد، به او به ديده يك فرد زيادي نگاه شود و فرصت مناسب كسب درآمد پايدار برايش فراهم نشود قطعا بار ديگر به سراغ اعتياد مي‌رود.

 

فرماندار شهرستان ورامين ادامه داد:  امروز به واسطه تلاش‌هاي دولت و ارائه خدمات ويژه در كمپ‌هاي ترك اعتياد، شرايط مناسبي پيش روي افراد معتاد براي ترك اين بلاي خانمان سوز فراهم شده و تلاش مي‌گردد تا با راه‌اندازي مراكز اشتغال و ارائه تسهيلات و مشوق‌هاي لازم به صاحبان كار و صنايع در جذب اين افراد، زمينه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود.

 

كاغذلو افزود: براي نخستين بار در استان تهران، مركز ترك اعتياد ماده ۱۶ ويژه معتادين متجاهر در شهرستان ورامين راه‌اندازي شده كه اين مركز به تنهايي بسياري از مشكلات امروز جامعه در مواجهه با  معتادين متجاهر را برطرف كرده و خدمات ويژه‌اي را ارائه مي‌كند كه البته رفع مشكل اين مركز به حمايت و پشتيباني مسؤولان استاني و كشوري نياز دارد.

 

وي با اشاره به استقرار شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شرق استان تهران در شهرستان ورامين بيان داشت: استقرار اين شورا در ورامين فرصت مناسبي است تا با استفاده از ظرفيت و توانمندي متخصصين امر مقابله با مواد مخدر، علاوه بر اقدامات سلبي، فعاليت‌هاي فرهنگي مناسبي نيز در مقابله با پديده شوم اعتياد صورت گيرد.

 

فرماندار ورامين گفت: با فعاليت اين شورا و تشكيل كميته‌هاي تخصصي پنجگانه، قطعا اتفاقات خوشايندي در مقابله با اعتياد در سطح شهرستان رخ خواهد داد.

 

كاغذلو همچنين از اجراي طرح غربالگري كرونا بين معتادين متجاهر خبر داد و افزود: با اجراي اين طرح علاوه بر شناسايي افراد مبتلا به كرونا، تعداد زيادي از اين افراد جمع آوري در كمپ ماده ۱۶ ساماندهي شدند كه مردم به خوبي اثرات آن را در جامعه شاهد هستند.

 

مقالات ديگر:

كمپ ترك اعتياد غرب تهران

هديه 15 هزار جلد كتاب رايگان به دانشجويان پزشكي و دندانپزشكي ورودي 99

۵۱ بازديد

هديه 15 هزار جلد كتاب رايگان به دانشجويان پزشكي و دندانپزشكي ورودي 99

15 هزار جلد كتاب كمك درسي رايگان به تمامي دانشجويان پزشكي و دندانپزشكي ورودي امسال در تمامي دانشگاه هاي كشور اختصاص و به صورت هديه به آدرس آنها ارسال مي شود.

به گزارش بهداشت نيوز، شرايط ايجاد شده پس از شيوع پاندمي كرونا باعث شد تا كلاس هاي آموزشي به صورت مجازي تشكيل شده و همين موضوع زمينه ضعف علمي و آموزشي را در برخي موارد فراهم كرده است. اين ضعف علمي به خصوص در رشته هاي پزشكي و دندانپزشكي علاوه بر ضعف پايه هاي تحصيلي دانشجويان در آينده زمينه هاي بروز مشكلاتي را در حوزه درمان كشور ايجاد خواهد كرد.

 

موسسه دانش آموختگان تهران در نظر دارد تا با هديه 15 هزار جلد كتاب به دانشجويان پزشكي و دندانپزشكي ورودي 99 و ارسال رايگان آن زمينه جلوگيري از ايجاد علمي و تحصيلي اين دانشجويان را فراهم آورد.

 

دانشجويان پزشكي و دندانپزشكي ورودي 99 كليه دانشگاه هاي كشور، بدون هيچگونه محدوديتي در دانشگاه يا رشته تحصيلي مي توانند با مراجعه به سايت اين موسسه به آدرس www.edutums.ir يا تماس با شماره 02166406170 – 02166406859 – 02166408135 - 02166408630 ضمن ثبت اطلاعات از هديه رايگان خود استفاده كنيد.

 

لينك ثبت نام http://99.edutums.ir

 

 

مقالات ديگر:

دندانپزشكي اقساطي