هزينه دياليز براي يك بيمار كليوي چند است؟

۳۳ بازديد

رييس مركز مديريت پيوند و بيماري‌هاي وزارت بهداشت با بيان اينكه سالانه حدود ۳ هزار پيوند كليه در ايران انجام مي‌شود، گفت: اقدام‌هاي مربوط به تخصيص كليه زير نظر مستقيم وزارت بهداشت اتفاق مي‌افتد و پيوند كليه از فرد زنده هم كاملا مشخص و نظام‌مند شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاين به نقل از  ايسنا، مهدي شادنوش،  رييس مركز مديريت پيوند و بيماري‌هاي وزارت بهداشت  همزمان با هفته حمايت از بيماران كليوي، درباره وضعيت بيماران كليوي در كشور، گفت: تاكنون تعداد ۵۲هزار و ۳۸۳ بيمار دچار نارسايي كليه، تحت عمل پيوند كليه قرار گرفته‌اند. همچنين در حال حاضر در كشور ۳۷هزار و ۱۸۵ بيمار در كشور تحت درمان به روش دياليز داريم. از بين اين بيماران ۳۶هزار و ۲۸۵ بيمار تحت دياليز خوني و ۹۰۰ بيمار نيز تحت دياليز صفاقي قرار دارند.

وي افزود: بايد توجه كرد كه هزينه يك بيمار دياليز خوني معادل ۷۵ ميليون تومان و هزينه يك بيمار دياليز صفاقي بالغ بر ۱۲۴ ميليون تومان است كه البته اين هزينه‌ها در كشورمان تحت پوشش بيمه قرار دارند.

شادنوش با بيان اينكه در حال حاضر ۸۴۰۰ ماشين دياليز فعال در كشور وجود دارد، گفت: البته توزيع دستگاه‌هاي دياليز در كشور به صورت متوازن انجام نمي‌شود، بلكه توزيع دستگاه‌هاي دياليز در هر دانشگاه بسته به تراكم بيماران متفاوت است. بايد توجه كرد كه به ازاي هر يك دستگاه دياليز در كشور ۴.۳ بيمار وجود دارد. در حال حاضر ۶۴۲ بخش دياليز خوني در كشور وجود دارد. در عين حال براي توسعه بخش‌هاي دياليز برنامه سالانه در وزارت بهداشت وجود دارد و حداقل سالانه ۵۰۰ دستگاه دياليز به ناوگان دياليز كشور افزوده مي‌شود.

مقالات بيشتر:شيشه بري مرزداران

وي با اشاره به خدمات وزارت بهداشت براي بيماران كليوي، اظهار كرد: خدمات دياليز خوني و صفاقي براي بيماران كليوي در كشور به صورت رايگان انجام مي‌شود. همچنين خدمات مربوط به پيوند كليه نيز به صورت رايگان است. در عين حال داروهاي اساسي و مورد نياز بيماران كليوي هم به صورت رايگان در دسترس‌شان قرار مي‌گيرد. براي اين بيماران در معاونت درمان بسته‌هاي حمايتي وجود داشته و هزينه‌هاي مرتبط با بيماري‌هاي زمينه‌اي در بيماران كليوي تحت پوشش سازمان‌هاي بيمه‌گر قرار دارد.

شادنوش با بيان اينكه حدود ۹۰ درصد بيماران كليوي نيازمند پيوند كليه هستند، گفت: البته اين موضوع شرايطي دارد و بيمار كليوي تحت شرايطي مي‌تواند عمل پيوند كليه را انجام دهد. شرايطي مانند نداشتن مشكلات قلبي و گوارشي، بدخيمي‌ها، آنرمالي‌هاي شكمي و دستگاه ادرار و سن بالا در انجام پيوند كليه مورد توجه قرار مي‌گيرند. بايد توجه كرد كه تقريبا سالانه حدود ۳۰۰۰ پيوند كليه در كشور انجام مي‌شود.

اقدامات وزارت بهداشت براي پايان كليه‌فروشي

وي گفت:‌ در سال گذشته ۴۲۰ مورد پيوند كليه از اهداكننده زنده و ۸۲۲ مورد پيوند كليه از اهداكننده مرگ مغزي انجام شده است. بنابراين در مجموع ۱۲۴۲ مورد پيوند كليه در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.

شادنوش درباره اقدامات وزارت بهداشت براي جلوگيري از خريد و فروش كليه، گفت: بايد توجه كرد كه از سال ۱۳۹۸ دستورالعمل اجرايي پيوند كليه از اهداكنندگان زنده در بيمارستان‌هاي مجاز ابلاغ شد. همچنين ليست انتظار اهداكنندگان زنده و گيرندگان كليه راه‌اندازي شد و تخصيص عضو كليه از اهداكنندگان زنده و مرگ مغزي در وزارت بهداشت متمركز شد. بر اين اساس اقدامات مربوط به تخصيص كليه در كشور مستقيما تحت نظر وزارت بهداشت اتفاق مي‌افتد. پيوند كليه از فرد زنده هم كاملا مشخص و نظام‌مند شده است. مردم هم اگر ادعايي در اين زمينه مي‌شنوند، با ديد ترديد به آن نگاه كرده و بدانند كه كلاهبرداري است؛ چراكه راهي غير از مسير تعيين شده از سوي وزارت بهداشت براي پيوند كليه وجود ندارد.

شادنوش همچنين گفت: اقدام ديگر وزارت بهداشت اين است كه اطلاعات بيماران پيوند اعضاي دريافت‌كننده دارو، در سامانه بيماري‌هاي نادر وزارت بهداشت ثبت شده است. بايد توجه كرد كه تاكنون ثبت ۱۱ نوع بيماري در اين سامانه تمام شده كه مجموعا و همراه با بيماران دريافت‌كننده انسولين بيش از ۸۰۰ هزار نفر در اين سامانه ثبت شده‌اند. در عين حال برنامه‌ريزي‌ كرده‌ايم كه  ۲۰ نوع بيماري  در سامانه بيماري‌هاي نادر وزارت بهداشت ثبت شود.

مقالات ديگر:مراقبت از سالمند

جزييات ثبت‌ نام مجردها در طرح مسكن حمايتي

۴۰ بازديد

محمود محمودزاده گفت: با هدف ازدواج مجردها و حل مشكل پيري جمعيت، اكنون پنج گروه از افراد، فارغ از اينكه متاهل يا سرپرست خانوار باشند مي‌توانند در نهضت ملي مسكن ثبت‌نام كنند.

به گزارش اقتصادآنلاين به نقل از ايرنا، «محمود محمودزاده» امروز (شنبه) درباره جزييات ثبت‌نام مجردها در طرح نهضت ملي مسكن افزود: در گذشته فقط زنان ۳۵ سال و نخبگان علمي و معلولان جسمي حركتي امكان ثبت‌نام در طرح مسكن را داشتند، اما در مصوبه اخير مردان مجرد ۴۵ سال و بيماران خاص هم مي‌توانند براي داشتن مسكن در سامانه «ثمن» ثبت‌نام كنند.

معاون وزير راه و شهرسازي گفت: رشد جمعيت كاهش زيادي يافته و ما اكنون در طرح‌هاي مسكن به دنبال ايجاد مكانيزمي براي تشكيل خانواده و حل پيري جمعيت هستيم.

وي بيان‌داشت: بر اين اساس اكنون پنج گروه از افراد فارغ از اينكه متاهل يا سرپرست خانوار باشند مي‌توانند در طرح نهضت ملي مسكن شركت كنند.

محمودزاده توضيح‌داد: يكي از نكات مهم در رابطه با قانون جمعيت اين است كه بتوانيم فضايي ايجاد كنيم تا افرادي كه در سن ازدواج هستند (كه البته خود اين سن بايد تعريف شود) انگيزه‌اي برايشان ايجاد شود تا اگر مشكل آنها براي تاهل، مسكن است حل شود.

وي تصريح‌كرد: تصميم براي ورود مردان مجرد ۴۵ ساله به طرح نهضت ملي مسكن نيز در راستاي همين سياست است.

معاون وزير راه و شهرسازي اضافه‌كرد: مجردان ۴۵ ساله دو بخش هستند،  افرادي كه قصد ازدواج ندارند اما در اين سن نيازمند داشتن مسكن هستند و بخشي ديگر هم افرادي هستند كه فقدان مسكن دليل عدم اصلي ازدواج آنان است.

به گفته محمودزاده، افراد ۴۵ ساله بعد از ۲۰ سال كار پس‌اندازي دارند اما شايد نتوانند در بازار مسكن كه اكنون در شرايط تورمي به سر مي‌برد خانه‌اي پيدا كنند، بر اين اساس دولت با مشاركت اين گروه در نهضت ملي مسكن به دنبال خانه‌دار شدن و در نهايت حل مشكل ازدواج آنان است.

مقالات بيشتر:شيشه بري غرب تهران

معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي با اشاره به موافقت شوراي عالي مسكن با كليات ثبت‌نام ساير مجردها در طرح نهضت ملي مسكن، گفت: اين پيشنهاد هنوز وارد بررسي جزييات نشده و در حال تهيه آن هستيم، اما ثبت‌نام ساير مجردها در نهضت ملي مسكن مشروط است به اين معني كه موقع تحويل واحد مسكوني بايد متاهل باشند.

وي در پاسخ به اين سوال كه ساير مجردها در كدام مرحله از ثبت‌نام واحد مسكوني بايد تاهل خود را به دولت اثبات كنند، ادامه‌داد: اين گروه بايد هنگام تحويل مسكن متاهل باشند و اگر در زمان تحويل واحد مسكوني خود متاهل نباشند خانه به آنان تحويل داده نمي‌شود.

 قصد دولت سيزدهم بر اين است كه با ساخت چهار ميليون واحد مسكوني، كسري مسكن در كشور را جبران كند. اكنون ثبت‌نام از طريق سامانه «ثمن» به آدرس saman.mrud.ir انجام مي‌شود و متقاضيان از  ۲۷ مهرماه ثبت‌نام در سامانه ثمن را آغاز كرده‌ و تا ۱۵ آذر فرصت دارند براي ثبت‌نام در اين سامانه اقدام كنند. تشكيل بانك زمين، راه‌اندازي صندوق توسعه مسكن، افزايش رقم تسهيلات و امكان ثبت‌نام بدون محدوديت هم‌زمان با آغاز شروع ساخت ۱۶۰ هزار واحد مسكوني، بخشي از تلاش ۱۰۰ روزه دولت سيزدهم براي تبديل كشور به كارگاه عمراني مسكن است كه انجام آنها توانست در توقف رشد قيمت‌ها در فصل پاييز تاثير بگذارد.

مقالات ديگر:رنگ و مش كار غرب تهران

ساخت يكي از بزرگترين پيانوهاي زميني در اصفهان

۴۰ بازديد

عصر ايران:پيانوي زميني ما حدود ۹ متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول كشيده است. اين پيانو به‌زودي در گنجينۀ موسيقي ارمنيان جلفاي نو نصب مي‌شود و در مراسمي از آن رونمايي خواهد شد.

دو جوان طراح ايراني، به سفارش شوراي خليفه گري ارامنه اصفهان، يك پيانوي زميني ساخته‌اند.

فريد خيري، يكي از طراحان و سازندگان اين پيانو به ايسنا مي‌گويد: ايدۀ اوليه ساخت پيانوي زميني از سوي مهندس معطري كه امر طراحي و معماري اين بخش از  گنجينه موسيقي را بر عهده داشتند به ما داده شد.

او ادامه مي‌دهد: بعد از پذيرش اين پيشنهاد با همراهي همكارم احمد بينا، فاز نخست، يعني تحقيق و پژوهش را شروع كرديم و با بررسي نمونه‌هاي مشابه خارجي به يك طرح اوليه رسيديم.

خيري تصريح مي‌كند: در گام بعدي نمونۀ اوليه را ساختيم. چند ماه وقت صرف اين نمونه شد تا در نهايت به خروجي نهايي پيانو برسيم.

به گفتۀ طراح يكي از نخستين هاي پيانوي زميني در ايران، ساخت اين پيانو دو چالش بزرگ داشته؛ يكي داشتن تمامي اكتاوها و ديگري قابليت خاموش شدن. او دراين‌باره توضيح مي‌دهد: اصرار مسئول گنجينه موسيقي ارمنيان جلفاي نو اين بود كه پيانو، در حد امكان پيانوي واقعي باشد و تمام اكتاوها با پرده‌ها و نيم‌پرده‌هاي آن كار كنند. به دليل همين سخت‌گيري، پيانويي كه ساخته‌ايم از معدود پيانوهاي زميني جهان است كه در آن هم نت سفيد كار مي‌كند و هم نت مشكي.

مقالات بيشتر:آموزشگاه پيانو غرب تهران

خيري مي‌افزايد: از آنجا كه اين پيانو قرار است در ابتداي ورودي حياط گنجينه موسيقي نصب شود، بايد طوري آن را طراحي مي‌كرديم كه هم توان بالايي براي تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعي كه كسي از روي آن عبور نمي‌كند، خاموش شود كه خوشبختانه اين چالش را هم با موفقيت پشت سر گذاشتيم.

سازندۀ اين پيانوي زميني، مي‌گويد: پيانوي زميني ما حدود ۹ متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول كشيده است. اين پيانو به‌زودي در گنجينۀ موسيقي ارمنيان جلفاي نو نصب مي‌شود و در مراسمي از آن رونمايي خواهد شد.

مقالات ديگر:محضر عقد شيك

جشنواره موسيقي نواحي ايران صاحب دبيرخانه دائمي مي‌شود

۳۶ بازديد

تفاهم‌نامه ايجاد دبيرخانه دايمي و برگزاري سالانه جشنواره موسيقي نواحي ايران بين معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و استانداري كرمان امضا شد.

به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمود شالويي (سرپرست معاونت امور هنري) و علي زيني‌وند (استاندار كرمان) صبح روز دوشنبه ۲۴ آبان‌ماه تفاهم‌نامه ايجاد دبيرخانه دايمي و برگزاري سالانه جشنواره موسيقي نواحي ايران در كرمان را امضا كردند.

محمود شالويي در مراسم امضاي اين تفاهم‌نامه گفت: جشنواره موسيقي نواحي ايران در دوره‌هاي مختلف در كرمان برگزار شده است و استانداري و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان در برگزاري جشنواره همكاري و تلاش كرده‌اند كه شرايط مناسبي را براي جشنواره و حضور و اجراي هنرمندان فراهم كنند. با توجه به سابقه جشنواره در كرمان، پيشنهاد شهروندان، جامعه هنري و استانداري كرمان مقرر شد دبيرخانه دايمي جشنواره در كرمان راه‌اندازي شود تا برنامه‌هاي جشنواره به نحو مناسب‌تر و منسجم‌تري ادامه يابد.

مقالات بيشتر:آموزشگاه دف غرب تهران

سرپرست معاونت امور هنري ادامه داد: انتظار اين است كه براي رفع نواقص تلاش شود و شرايط مناسبي براي ميزباني اين رويداد و هنرمندان و همچنين رضايت هنرمندان موسيقي نواحي فراهم شود. تفاهم نامه اين امكان را فراهم مي‌كند كه از امروز دبيرخانه دايمي فعال و برنامه ريزي جشنواره انجام شود و براي ارتقاي كيفي جشنواره با استفاده از نظرات تخصصي هنرمندان و كارشناسان تلاش شود.

استاندار كرمان هم گفت: با تشكيل دبيرخانه دايمي، برنامه‌ريزي جشنواره با زمان‌بندي مشخص و منظم انجام مي‌شود و استان كرمان سعي مي‌كند با رفع نواقص، زمينه و امكان برگزاري جشنواره به نحو شايسته فراهم شود. با تشكيل دبيرخانه دايمي جشنواره، انتظارت از اين رويداد هم افزايش مي‌يابد و ضرورت دارد براي برگزاري يك جشنواره مناسب تلاش شود.

زيني‌وند ادامه داد: استانداري كرمان در بودجه ساليانه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان، بخش ثابتي را براي دبيرخانه دايمي جشنواره موسيقي نواحي ايران اختصاص مي‌دهد و از ظرفيت‌هاي مختلف و نهادهاي استان براي تقويت جشنواره استفاده مي‌شود.

محمدرضا عليزاده ـ مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان ـ نيز در اين جلسه گفت: دايمي شدن دبيرخانه، برنامه ريزي منسجم‌تري براي جشنواره را موجب مي‌شود و سعي مي‌شود كاستي‌ها برطرف شود و همه نهادهاي استان در برگزاري جشنواره همكاري كنند.

در اين جلسه محمد اله‌ياري؛ سرپرست دفتر موسيقي، احمد صدري؛ دبير شوراي ارزشيابي هنرمندان، نويسندگان و شاعران كشور و دبير چند دوره جشنواره موسيقي نواحي و سيدامين مؤيدي اصفهاني؛ مشاور برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي معاونت امور هنري حضور داشتند.

مقالات ديگر:بهترين وكيل سعادت آباد

صبحانه‌اي كه كاهش وزن را ۲ برابر مي‌كند

۳۶ بازديد

نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف پروتئين‌هاي با كيفيت بالا مانند تخم‌مرغ، ماست يوناني و گوشت بدون چربي در وعده صبحانه مي‌تواند كاهش وزن را افزايش دهد.

ايسنا: نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف پروتئين‌هاي با كيفيت بالا مانند تخم‌مرغ، ماست يوناني و گوشت بدون چربي در وعده صبحانه مي‌تواند كاهش وزن را افزايش دهد.

به نقل از نيوز، نتايج تحقيق جديد نشان مي‌دهد مصرف كالري بيشتر براي صبحانه با كاهش وزن بيش از ۲ برابر و كاهش دور كمر مرتبط است.

در تحقيقات پيشين مشخص شد حتي خوردن يك دسر در صبحانه مانند يك كلوچه يا تكه كيك شكلاتي با سطوح پايين‌تر انسولين در آينده و سطوح سالم‌تر تري گليسيريد مرتبط است.

به‌ طور كلي افرادي كه كالري روزانه خود را در ساعات اوليه روز دريافت مي‌كنند، مي‌توانند كاهش وزن را ۲ برابر كنند.

به گفته محققان با وجود اين موارد بيش از نيمي از جوانان صبحانه را حذف مي‌كنند.

مقالات بيشتر:متخصص تغذيه تهرانپارس

دكتر هدر ليدي، يكي از محققان اين تحقيق، اظهار كرد: در اين تحقيق بررسي شد آيا نوع صبحانه مصرفي مي‌تواند مديريت وزن را در جواناني كه معمولا صبحانه را حذف مي‌كنند، بهبود بخشد يا خير.

عموما عادات غذايي افراد در دوران نوجواني ايجاد مي‌شود. اگر نوجوانان قادر به ايجاد عادات غذايي خوب مانند خوردن صبحانه باشند، احتمالا تا پايان عمر اين عادت ادامه خواهد يافت.

اين تحقيق شامل ۲۸ نوجوان داراي اضافه وزن بود كه نيمي از آنان صبحانه با پروتئين بالا(۳۵ گرم) و نيمي از آنان صبحانه با پروتئين معمولي(۱۳ گرم) مصرف مي‌كردند.

صبحانه‌هاي پروتئيني معمولي شامل شير و غلات و صبحانه‌هاي با پروتئين بالا شامل تخم‌ مرغ، لبنيات و گوشت بدون چربي بود.

همه نوجوانان شركت‌كننده در اين مطالعه گزارش كردند كه تقريبا هر روز هفته از وعده صبحانه صرف‌ نظر كرده‌اند.

دكتر ليدي گفت: گروهي از نوجواناني كه صبحانه‌ با پروتئين بالا مصرف كردند، ۴۰۰ كالري دريافتي روزانه خود را كاهش و توده چربي بدنشان را از دست دادند؛ اين در حالي است كه گروه‌هايي كه صبحانه با پروتئين معمولي مصرف كردند يا به حذف صبحانه ادامه دادند، چربي بيشتري در بدن داشتند.

اين نتايج نشان مي‌دهد وقتي افراد صبحانه با پروتئين بالا مصرف كنند، در بقيه روز غذاي كمتري مصرف مي‌كنند. علاوه بر اين نوجواناني كه صبحانه با پروتئين بالا مي‌خوردند، سطح گلوكز پايدارتري نسبت به ساير گروه‌ها داشتند.

مقالات ديگر:فيزيوتراپي ريه در منزل

دوري دانش‌آموزان از اجتماع موجب توقف يا كاهش رشد اجتماعي آنان مي‌شود

۳۹ بازديد

شيراز (پانا) - يك روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به پيامدهاي رواني دوران شيوع بيماري كرونا بر دانش‌آموزان، گفت از ابتداي شيوع كرونا و قرنطينه و كنارهم قرار گرفتن طولاني مدت اعضاي خانواده و مشكلات اقتصادي و كسادي كسب و كارها، همانطور كه پيش‌بيني مي‌شد، فشار رواني بر اجتماع و وارد شدن صدمات روحي به خانواده‌ها و دانش‌آموزان افزايش يافت.

وي، افزود: آسيب‌هاي رواني دوران كرونا بيشتر متوجه نوجواناني است كه در حال گذر از مرحله كودكي و ورود به نوجواني هستند، اين دسته از دانش‌آموزان آسيب بيشتري ديده‌اند كه مي‌توان گفت در پساكرونا مشكلات آنان بيشتر بروز مي‌كند.

وي تفكيك عمده دوران كودكي از نوجواني را صميميت فرد با گروه همسالان خود دانست و افزود: كرونا موجب شد جامعه نسبتا امن آموزشي كه ارتباط با همسالان را تسهيل مي‌كرد، تعطيل شود و نداشتن حضور فيزيكي در فضاي آموزشي به ويژه براي افراد برون‌گرا موجب بروز كج خلقي‌ شده است و از طرفي سوق دادن افراد به فضاي مجازي و پناه بردن آنان به اين فضا، تبديل به يك اعتياد شد كه توجه به آن ضروري است.

اين پزشك روانشناس، آسيب‌هاي پناه بردن به فضاي مجازي را غيرقابل جبران برشمرد و افزود: دوري دانش‌آموزان از اجتماع موجب توقف يا كاهش رشد اجتماعي آنان مي‌شود كه عوارض آن در پساكرونا به طور كامل بروز مي‌كند.

مقالات بيشتر:روانشناس جنت آباد

رفاهي با تاكيد بر اينكه كودكان و نوجوانان به دليل خصوصيات فردي و رشدي خود، توان مراقبت از خود را ندارند و قدرت درك و تحليل آنان نسبت به بزرگسالان كمتر است، گفت: در تحقيقات اخير نشان داده شده است كه در دوران كرونا و افزايش فشارهاي رواني آن و استفاده از فضاي مجازي «وسواس، ترس و اضطراب» را براي نوجوانان به همراه داشته است.

وي ادامه داد: نتايج تحقيقات روي ۵۹ هزار دانش‌آموز ايسلندي نشان داد كه دختران در اين فضا آسيب‌پذيرتر بوده‌اند و در همين راستا پيش‌بيني روانشناسي كودك و نوجوان اين است كه جوامع با يك پاندوني رواني در بين نوجوانان مواجه مي‌شوند كه يكي از نشانه‌هاي آن «نفي» و پرخاشگري و عصيان‌گري در بين نوجوانان است.

اين استاد دانشگاه افزود: دو گروه نقش مهمي در پيشگيري يا مزمن شدن اين شرايط براي افراد دارند كه يكي از آنها خانواده است كه از طريق آشنايي با مشكلات و جدي گرفتن نشانه‌ها در فرزندانشان و اقدام به موقع مشاوره‌اي مي‌توانند در پيشگيري و جلوگيري از مزمن شدن حالات روحي و رواني اين فشارها نقش داشته‌ باشند.

رفاهي ادامه داد: خانواده‌ها مي‌توانند با مشاركت دادن دانش‌آموزان در كلاس‌هاي هنري و كلاس‌هاي غيردرسي، خودداري از طعنه زدن و نصيحت كردن مداوم و مقاومت فرزند خود در عصيان‌گري را كاهش دهند.

وي، آموزش مهارت حرف زدن، كنترل احساسات و عواطف، كنترل خشم را مواردي دانست كه آموزش و پرورش مي‌تواند با آموزش آن نقش مهمي در كاهش فشار رواني دانش‌آموزان داشته باشد.

رئيس دفتر مبارزه با مواد مخدر بهزيستي فارس نيز در ادامه با اشاره به تعريف‌ سواد رسانه، به بحث آسيب‌هاي رواني در رسانه پرداخت و گفت: اعتياد بر سه نوع آشكار، پنهان و اينترنتي است و در اعتياد آشكار فرد به مصرف مواد گرايش دارد و در اعتياد پنهان فرد با خوردن يك سري قرص‌ها معتاد است، ولي اعتياد او براي سايرين مشخص نيست.

قدرت‌اله محكم با اشاره به ويژگي‌هاي اعتياد اينترنتي و مجازي گفت: در آينده معتاداني داريم كه مصرف آنان به جاي مواد «گيگ» است.

وي علايم اعتياد اينترنتي را 5 مورد برشمرد و افزود: «تحمل» نشانه اول آن است كه افزايش مدت زمان استفاده از فضاي مجازي نشانه آن است و اگر ميزان مصرف فرد در طول زمان افزايش يابد، نشانه اعتياد است.

وي پرخاشگري و ناله كردن در زمان قطع اينترنت را نشانه دوم اعتياد مجازي عنوان كرد و افزود: «جايگزين» به اين معنا كه اگر فرزند ما براي كاهش احساس ياس و نااميدي و استرس خود از رايانه استفاده كند از نشانه‌هاي رفتن به سمت اعتياد است و در واقع او اينترنت و فضاي مجازي را جايگزين پدر، مادر، مشاوره گرفتن و ساير مهارت‌هاي ارتباطي خود كرده است كه مي‎‌توان اين را از نشانه‌هاي سوم برشمرد.

وي «شروع به دروغ گفتن» و «زدن» از وقت خواب، بيرون رفتن، زندگي و غيره را از نشانه‌هاي چهارم و پنجم اعتياد به فضاي مجازي در افراد عنوان و اظهار كرد: اگر فرزند ما چند علائم از اين علامت‌ها را داشته باشد، به دور از برچسب زدن و انگ معتاد زدن به او، بايد براي كمك به وي و مشاوره گرفتن اقدام كنيم.

مقالات ديگر:وكيل خوب در اروميه

ارثيه و مهريه در ازدواج موقت چه شرايطي دارد؟

۴۷ بازديد

طبق ازدواج موقت با فوت هر يك از طرفين، طرف مقابل از او ارثي نمي‌برد، البته اگر صيغه منجر به تولد فرزند شود آن فرزند از پدر و مادر خود ارث مي‌برد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاري آنا، مسعود عمراني، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل حقوقي در ادامه سلسله مطالب وكالتنامه آنا، در يادداشتي كه به موضوع شرايط عقد ازدواج پرداخته است، در اين يادداشت شرايطي را براي ارث و مهريه در ازدواج موقت بيان كرده است.

مقالات بيشتر:تشريفات عروسي با قيمت مناسب

انواع ازدواج در قانون ايران:

ازدواج دائم:

به واسطه عقد ازدواج، زن و مرد به يكديگر حلال مي‏‌شوند، عقد دائم آن است كه مدّت زناشوئي در آن به هيچ وجه محدود نباشد و زني را كه به اين قِسم عقد مي‌كنند «دائمه» مي‌گويند، كه با طلاق خاتمه مي‌يابد.

ازدواج موقت:

در اين نوع نكاح مرد و زن مطابق با قانون نكاح، در حضور دو گواه با لفظ نكاح، ايجاب و قبول مي‌كنند ليكن صراحتا ابراز مي‌كنند كه اين عقد تا مدتي مشخص است و بعد از گذشت مدت، عقد خود به خود (بدون طلاق، خلع و غيره) به پايان مي‌رسد يا بذل مدت باقي مانده توسط زوج. اين صورت نيز از ديدگاه اهل سنت شرعا حرام است و نكاح منعقد نمي‌شود.

تعريف ازدواج موقت

ماده ۱۰۷۵ قانون مدني مقرر مي‌دارد: نكاح وقتي منقطع است كه براي مدت معيني واقع شده باشد،‌ بنابراين تفاوت ازدواج دائم با ازدواج موقت در اين است كه در ازدواج دائم براي ازدواج زماني تعيين نمي‌شود؛ ولي صيغه بايد براي مدت معلوم منعقد شود. البته بايد يادآوري كنيم كه اين مدت موقت از چند دقيقه تا چند سال مي‌تواند باشد و در اين‌ باره محدوديتي وجود ندارد. اما به‌ هرحال اين مدت بايد كاملا روشن و معين باشد و ابهامي در آن وجود نداشته باشد.

وضعيت ارث و مهر در ازدواج موقت

در ازدواج موقت ارث راهي ندارد. بنابراين با فوت هر يك از طرفين، طرف مقابل از او ارثي نمي‌برد. البته اگر صيغه منجر به تولد فرزند شود آن فرزند از پدر و مادر خود ارث مي‌برد. در خصوص مهريه بايد گفت كه احكام مهريه در عقد دائم و موقت كاملا مشابه با هم مي‌باشد، تنها تفاوت در اين است كه در نكاح موقت حتما بايد مهريه ضمن عقد مشخص باشد و عدم تعيين مهر موجب بطلان عقد مي‌شود. نكته ديگر اينكه پرداخت مهريه در صيغه حتي در صورت عدم نزديكي نيز بر مرد واجب است. يعني در صورتي‌ كه طرفين مدت نكاح موقت را يك سال تعيين كنند و در اين مدت بين آن‌ها نزديكي صورت نگيرد، مرد بايد كل مهريه را به زن بپردازد. اما در صورتي‌ كه مرد با زن خود در ازدواج موقت نزديكي نداشته باشد و مدت نيز به پايان نرسيده باشد و مرد مدت باقيمانده را بذل نمايد، مي‌بايست نصف مهريه را پرداخت نمايد.

توجه داشته باشيد مسائل مربوط به نكاح موقت داراي موارد ديگري است كه در روزهاي آتي به آن‌ها پرداخته مي‌شود.

مقالات ديگر:وكيل خوب در اروميه

كدام دانش‌آموزان به مدرسه مي‌روند؟

۳۹ بازديد

سخنگوي وزارت آموزش و پرورش گفت: مدارس در دوره متوسطه دوم يعني پايه‌هاي دهم، يازدهم و دوازدهم امروز فرصت بازگشت به آموزش‌هاي حضوري را پيدا مي‌كنند.

خليج فارس:طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش مدارس متوسطه دوم از امروز، پانزدهم آبان ماه فعاليت خود را به صورت حضوري آغاز كرده‌اند، دانش آموزان دوره متوسطه اول هم از ابتداي آذرماه به مدرسه مي‌روند. درباره بازگشايي مدارس ابتدايي نيز در جلسه امروز ستاد ملي كرونا تصميم گيري نهايي اتخاذ و اعلام خواهد شد.

به گزارش «خليج فارس» به نقل از ايسنا، عليرضا كمرئي، سخنگوي وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشايي مدارس در اين باره گفت: مدارس در دوره متوسطه دوم يعني پايه‌هاي دهم، يازدهم و دوازدهم امروز فرصت بازگشت به آموزش‌هاي حضوري را پيدا مي‌كنند.

مقالات بيشتر:شيشه بري الهيه

وي افزود: همه مدارس مناطق روستايي كه فعاليت‌شان را از مهرماه آغاز كرده بودند كه شامل متوسطه دوم هم مي‌شد اين روند را ادامه مي‌دهند. در مناطق شهري هم مدارسي كه مجوز‌هاي لازم را دريافت كرده‌اند امروز مي‌توانند بازگشايي را انجام دهند.

وي با اشاره به اطلاع‌رساني واحد‌هاي آموزشي به دانش‌آموزان براي زمان‌هاي رفتن‌شان به مدرسه گفت: چون شرايط متفاوتي از وضعيت عادي را در بازگشايي‌هاي اخير داريم، يكي از اساسي‌ترين مسائلي كه بايد رعايت شود فاصله گذاري فيزيكي است؛ بنابراين ممكن است كلاس‌ها گروه‌بندي شده باشند كه مستلزم آن است برخي دانش‌آموزان امروز و بخشي در روز‌هاي ديگر در مدرسه حضور يابند كه قبلاً از سوي خود مدارس اطلاع داده شده است.

وي تاكيد كرد: اگر هنوز اين اطلاع رساني از سوي مدارس انجام نشده، لزومي ندارد كه دانش آموزان و والدين نگران شوند و يا به صورت حضوري به مدرسه مراجعه كنند. آن‌ها بايد منتظر اعلام از سوي مدرسه باشند. اگر مدرسه‌اي همه فرايند‌هاي بازگشايي را طي كرده باشد حتماً اطلاع رساني كرده و دانش آموزان مي‌دانند كه كدام روز‌ها بايد به مدرسه بروند. اگر مدرسه‌اي فرايند‌ها را طي نكرده باشد دانش آموزانش همچنان در فضاي مجازي مانند سابق آموزش مي‌بينند تا اين امكان فراهم و اطلاع‌رساني در روز‌هاي آتي صورت بگيرد.

وي با بيان اينكه نكته مهم توجه به بهداشت مدارس است كه اصلي‌ترين حوزه توجه مديران مدارس خواهد بود و بايد دقيق رعايت شود گفت: تهويه كلاس‌هاي درس و فاصله گذاري ضروري است (فضاي دو متر و ۲۵ صدم سانتيمتر براي هر دانش آموز و فاصله يك و نيم متري از طرفين).

كمرئي در مصاحبه‌اي با راديو، درباره اينكه بنابراين همچنان آموزش‌ها تركيبي خواهند بود؟ اظهار كرد: بله، اگر جمعيت دانش آموزي در يك مدرسه به گونه‌اي است كه بايد گروه‌بندي شوند تا فاصله رعايت شود قطعاً آموزش تركيبي است، اما اگر تراكم در مدرسه‌اي بالا نبود مي‌توانند همه پنج روز هفته را فعاليت حضوري داشته باشند.

به گفته وي ۸۸.۸ درصد دانش آموزان تا كنون واكسن زده‌اند كه البته واكسيناسيون شرط و الزام براي حضور در مدرسه نيست.

مقالات ديگر:مشاوره حقوقي تلفني رايگان

ارائه پيشنهاد لغو منع تردد شبانه به ستاد كرونا

۳۲ بازديد

شهردار تهران از پيشنهاد شوراي ترافيك تهران براي لغو محدوديت تردد شبانه به ستاد ملي مقابله با كرونا خبر داد.

ايسنا: عليرضا زاكاني در پايان جلسه قرارگاه خدمات اجتماعي استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: شهر تهران امروز از آسيبهاي جدي در حوزه اجتماعي رنج مي برد كه روح و روان مردم را جريحه دار كرده و چهره شهر را زشت كرده است. اين آسيب‌ها ريشه‌ها و زمينه‌هاي مختلفي دارد كه برخي از آنها به موضوعات كلان كشور مربوط مي‌شود.

وي ضمن قدرداني از استاندار تهران و فرماندار انتظامي تهران بزرگ تصريح كرد: امروز با تشكيل اين جلسه گامي در جهت تصميمي قاطع و جدي برداشته شده يعني حركت در مسير ساخت يك شهر الگو تا از اين طريق گره گشايي از زندگي مردم داشته باشيم؛ لذا شهرداري با افتخار يكي از رويكردهاي جدي خود را موضوع مقابله با آسيبهاي اجتماعي قرار داده تا از اين طريق توأمان روح و جسم شهر را تغيير دهيم.

مقالات بيشتر:شيشه بري يوسف آباد

مي‌توانيم در برنامه چهار ساله چهره شهر را از آسيب‌هاي اجتماعي منزه كنيم

زاكاني ادامه داد: يكي از موضوعات اساسي ما بررسي موضوعات اجتماعي است كه قطعا با هم افزايي دستگاه‌ها در برنامه ۴ ساله مي‌توانيم چهره شهر را از آسيب‌هاي اجتماعي منزه كنيم. بايد به التيام ريشه هاي به وجود آوردن آسيب، دقت جدي داشته باشيم و همه دستگاه ها دست به دست هم دهند تا اين معضلات را برطرف كنند.

شهردار تهران در پاسخ به سوالي درباره لغو محدوديت تردد شبانه نيز گفت: در جلسه شوراي ترافيك قائل به لغو اين موضوع بوديم چرا كه با توجه به شرايط امروز شهر تهران اين محدوديت موثر نيست؛ لذا شوراي ترافيك پيشنهاد حذف اين محدوديت را به ستاد مقابله با كرونا ارائه مي دهد.

مقالات ديگر:وكيل اروميه

راه‌اندازي كارگاه خياطي به‌منظور ايجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار در كرمانشاه

۳۶ بازديد

كارشناس امور بانوان تبليغات اسلامي استان كرمانشاه گفت: با كمك بانوان طرح نهضت پيشرفت استان قصد داريم تا كارگاه خياطي با هدف ايجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار راه‌اندازي كنيم.

افسانه تيرانداز كارشناس امور بانوان تبليغات اسلامي كرمانشاه

افسانه تيرانداز، كارشناس امور بانوان تبليغات اسلامي استان كرمانشاه در گفت‌وگو با ايكنا از كرمانشاه با اشاره به طرح ارائه شده از سوي نهضت پيشرفت بانوان استان به‌منظور راه‌اندازي كارگاه توليدي خياطي ويژه اشتغال بانوان سرپرست خانوار در كرمانشاه، اظهار كرد: اين طرح با هدف اشتغال و به كارگيري بانوان سرپرست خانوار توسط اعضاي نهضت پيشرفت بانوان در كرمانشاه اجرايي مي‌شود.

وي با اشاره به آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از بيكاري و فراهم نبودن فرصت‌هاي شغلي، افزود: يكي از اهدافي كه سازمان تبليغات اسلامي دنبال مي‌كند مبارزه با آسيب‌هاي اجتماعي است و ما در جامعه مي‌بينيم كه بسياري از معضلات اجتماعي مانند اعتياد، طلاق و انواع بزهكاري نتيجه بيكاري است از اين روي سعي داريم تا با كمك اعضاي طرح نهضت پيشرفت بانوان در استان به اجراي طرح‌هايي كه منتج به اشتغال بانوان به ويژه بانوان بدسرپرست و سرپرست خانوار مي‌شود، اقدام كنيم.

مقالات بيشتر:پخش عمده پارچه

تيرانداز تصريح كرد: راه‌اندازي كارگاه‌هايي از اين دست علاوه بر ايجاد اشتغال و افزايش توليد موجب اميداوري در جامعه مي‌شود چرا كه بسياري از افراد در نتيجه بيكاري و نداشتن شغل به بزهكاري و جرائم روي مي‌آورند بر اين اساس بايد براي جلوگيري از بسياري از معضلات اجتماعي به فكر طرح‎‌هايي اينچنين در استان باشيم.

كارشناس امور بانوان تبليغات اسلامي استان كرمانشاه با اشاره به فعاليت‌هاي اين سازمان در مناطق حاشيه‌اي، افزود: به‌دنبال ايجاد روحيه تلاش و توليد و كار در جامعه بين جوانان و زنان بي‌سرپرست و سرپرست خانوار هستيم و قصد داريم تا با به كارگيري از ظرفيت مساجد و پايگاه‌هاي اجتماعي در اين مناطق طرح‌هايي اينچنين را به ثمر برسانيم و هدف ما از ايجاد اين طرح استفاده از توان و ظرفيت بانوان در مناطق محروم و حاشيه‌اي شهر كرمانشاه براي ايجاد زمينه اشتغال نيازمندان و توانمند شدن شهر خواهد بود.

وي تصريح كرد: بانوان سرپرست خانواري كه در كارگاه‌هاي توليدي خياطي به كارگيري مي‌شوند تحت آموزش قرار مي‌گيرند و پس از گذراندن آموزش‌هاي لازم در اين عرصه در طول زمان به توانمندي رسيده و از چرخه حمايتي خارج و خود كارآفرين خواهند شد.

تيرانداز در پايان اظهار كرد: با بهره‌گيري از طرح مهرواره اوج، اقدام به شناسايي افراد توانمند و مستعد انجام كار توليدي در مناطق محروم و حاشيه‌اي كرده و پس از شناسايي آنان با دادن آموزش‌هاي لازم براي ايجاد اشتغال اقدام مي‌كنيم و اميدواريم با انجام كار‌هاي حداقلي به توانمندي بانوان استان كمك كنيم.

مقالات ديگر:آسايشگاه سالمندان خصوصي تهران